سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سرباز ولایت

نظر

 

به موازات 2/5 سال مذاکره رسمی با امریکا، 2/5 سال مذاکره پنهان هم -که از آن با عنوان مسیر 2 یاد می شود- با امریکا در جریان بوده است. موضوع مذاکرات رسمی محدود سازی برنامه هسته ای اما موضوع مذاکرات پنهان بحث بر سر آینده قدرت در ایران بوده است. مذاکرات ابتدا در مسیر دوم به نتیجه رسیده و بعد در مسیر اول.

اما در این مذاکرات چه کسانی حضور داشتند و در کجا برگزار میشد؟
در این مذاکرات، برخلاف مذاکرات هسته ای طیف وسیعی از افراد تحت عنوان استاد دانشگاه ،خبرنگار، دیپلمات،سیاسیون داخلی و... حضور داشتند.این مذاکرات در حاشیه  مذاکرات دیپلماتیک ،کنفرانس های بین المللی و تورهای گردشگری در اروپا و برخی کشورهای عربی منطقه برگزار میشد.

البته این نوع مذاکرات در گذشته  و در دوران حضور جریان مدعی اصلاحات شروع شده بود و نکته جالب در مذاکرات محرمانه حضور اشخاصی از طرف آمریکا و ایران می باشد که هم در آن دوران و هم در این مذاکرات جدید شرکت میکردند. بیشترین مکان حضور این افرادجهت مذاکره در یک کشور عربی  میباشد

هم در گذشته و هم در زمان فعلی موضوع مذاکرات چگونگی تغییر رفتار و ساختار انقلابی نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است. در گذشته با عنوان اصلاحات (اصلاحات آمریکایی) و در زمان حال باعنوان اعتدال گرایی (در مقابل انقلابی گری) خط و مشی تغییر در جمهوری اسلامی از طرف آمریکایی به طرف ایرانی مذاکره کننده ارائه  شده است ، و راه کمک به این جریان در داخل هم به طرف آمریکایی از طرف ایرانی مذاکره کنند بیان شده است.

در مذاکرات محرمانه خط تغییر، حضور افرادی از سه جایگاه مهم و حساس و کلیدی در ایران مد نظر طرف آمریکایی بوده است که عبارتند از "دانشگاه"، "رسانه" و "مراکز تصمیم گیر و تصمیم ساز".

در این طرح برای تغییر ، نظریه سازی و نظریه پردازی مد نظر آمریکاییها از طریق دانشگاهیان وابسته و دل بسته به غرب دنبال میشود. رسانه های جریان اصلاحات و اعتدال مسئولیت ساده سازی و توزیع این تئوری ها و نظریه ها و همراه کردن افکار عمومی را برعهده دارند.

در نهایت عوامل غرب زده و آمریکا پرست در مراکز تصمیم گیر و تصمیم ساز در قوای مختلف و بیرون قوا ، این نظریه ها را تبدیل به تصمیم و سپس رفتار نظام خواهند کرد.

طرح واژه های مانند افراطی و ماجراجو و نسبت دادن آن به انقلاب و نیروهای مانده در خط انقلاب از همین خط سرچشمه میگیرد.!!!

روزنامه واشنگتن تایمز سالها قبل "اعتدال گرایی" نظام جمهوری اسلامی را به عنوان یک ترفند جدید تجدد گرایی و دموکراسی ارایه کرد که میتواند ایران را به اردوگاه غرب ملحق کند.

اما مذاکرات هسته ای با مذاکرات خط 2 چه ارتباطی داشته است؟

از چند جهت این رابطه برقرار میشود .اولین ارتباط ایجاد بستری امن برای ارتباط راحت بین دو طرف میباشد که به بهانه مذاکرات هسته ای و برداشتن تحریمها این تعامل و ارتباط برقرار میشد.

دومین ارتباط حل مساله هسته ای و برداشته شدن تحریمها در واقع امتیازی بود از طرف آمریکایی  به جریانات سیاسی وابسته به خود در داخل کشور جهت افزایش محبوبیت و مقبولیت مردمی و جذب افکار عمومی در راستای پیشبرد اهداف تعیین شده در مذاکرات خط2.

تحریمهای شدید بر علیه ایران در واقع توسط همین جریان داخلی بعد از شکست در فتنه88 به طرف آمریکایی جهت فشار بر جمهوری اسلامی پیشنهاد شد که مستندات آن نامه سران فتنه سبز به دولتمردان آمریکا ، نامه و خطابه های برخی فراریون جریان اصلاحات به خارج کشور در آمریکا بوده است.

حال همان جریان در مسیر مذاکرات خط 2 برداشته شدن تحریمها را از آمریکاییها خواستار شدند تا در پرتو محبوبیت ایجاد شده  در بین مردم به بستر سازی جهت حمله به ساختارهای انقلابی و تغییر آن در راستای منافع غرب اقدام کنند

تحریمهای هسته ای از طرف دشمن و سپس برداشته شدن آن یک هدف اساسی را دنبال می کند و آن هم مدیریت افکار عمومی در ایران در این راستا که پشتیبانی و همراهی با جریانات اصلاحات و اعتدال و آمریکا گرای داخلی باعث ایجاد گشایش در وضعیت اقتصادی مردم خواهد شد.

بی دلیل نیست که در هر مرحله از مذاکرات هسته ای که به ظاهر موفقیتی حاصل میشد مانند زمان امضای توافق و یا اجرای برجام ، جناب روحانی مواضعی ضد انقلابی و دور از انتظار برعلیه ارکان حافظ انقلاب و نهادهای انقلابی مانند سپاه و شورای نگهبان در سطح عمومی اتخاذ می کرد و بدنبال آن شخصیتها و جریانات وابسته به خط آمریکایی در داخل همان مسیر را برجسته و دنبال می کردند.

آنچه هاشمی این روزها انجام میدهد و میگوید فقط گوشه ای از توافقات مذاکرات مسیر دوم است.

"ومکرو و مکرالله و الله خیرالماکرین"

 @majma_osolgrayan